The DijonStock Digital Home Recording Support Forum

*** USER REGISTRATION DISABLED! FOR ACCESS TO THE BOARD, MAIL TO registration AT dijonstock DOT com. THANK YOU ***
It is currently Tue Sep 26, 2017 11:47 pm

All times are UTC + 1 hour [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Linking Two AW1600s
PostPosted: Sat Apr 19, 2008 3:41 pm 
Offline
Dude
User avatar

Joined: Mon Jul 02, 2007 2:36 am
Posts: 16
Location: Tupelo, MS
Gentlemen,

Here is how to link two AW 1600s (via the midi/digitial optical) according to Yamaha:

Both aw's will do thier own mix --the slave will send its mix to the master thru the digital stereo out --one aw will be the master and make the stereo track of the 32 trk mixdown

1) connect midi out of master to midi in of slave --connect midi out of slave to midi in of master.

2) on the master and slave make sure the midi in/out is selected for midi and not for usb on the utility midi 1 page

3) on the slave ---on the midi 2 utility page-- highlite mtc---make the slave a mtc master and a mmc slave.

4) on the master --on the midi2 page make the master a mtc slave and a mmc master

This handles the synchronization ---the master tells the slave to play but cant start itself until it receives mtc timecode and when the slave receives the mmc from the master and does play it sends mtc timecode and now the master will play --

For the audio mix of the slave to be received by the master and combined with the master's stereo mix -with a cable, connect the diguital out of the slave to digital in on the master

1) press utility button until the d.in hdd page is accessed ---turn on dig rec----enable the digital in and assign 2 input channels to be used by the dig input .

2) when doing the mixdown enable the two input channels to be part of the mix as well as the masters own tracks ---just connct them to the st line --control thier incoming level with the st fader on the slave aw1600

this is a lot of procedure but it does work --make sure that the tracks on the master and slave are recorded while the whole setup is connected ---monitor and overdub while listening to the overall mix from the master monitor outs thereby retaining synch ---hope this helps


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Linking Two AW1600s
PostPosted: Sat Apr 19, 2008 4:08 pm 
Offline
Robbie The Botkiller
User avatar

Joined: Sat Jun 19, 2004 12:46 pm
Posts: 5004
Location: Netherlands
Favourite food: Ria's cheesecake
Machine type: AW16G
Thanks, I will most definitely give this a try.

_________________

Don't judge the coffee by its cup.
The proof of the cheese is in the eating


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Linking Two AW1600s
PostPosted: Sun Apr 20, 2008 12:43 am 
Offline
Mr. Electonica Dude
User avatar

Joined: Wed Jul 14, 2004 1:48 am
Posts: 11452
Location: Godly Taxas
Favourite food: Frog Legs
Machine type: AW4416
You have two 1600's Rob ?

_________________
THE MUSIC IS DOWN IN HERE
____________________________________________________

Good judgment comes from experience, and a lot of that comes from bad judgment.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Linking Two AW1600s
PostPosted: Sun Apr 20, 2008 1:46 am 
Offline
Robbie The Botkiller
User avatar

Joined: Sat Jun 19, 2004 12:46 pm
Posts: 5004
Location: Netherlands
Favourite food: Ria's cheesecake
Machine type: AW16G
Oops - didn't pay attention.

Where is this different from two G's?

_________________

Don't judge the coffee by its cup.
The proof of the cheese is in the eating


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group