The DijonStock Digital Home Recording Support Forum

*** USER REGISTRATION DISABLED! FOR ACCESS TO THE BOARD, MAIL TO registration AT dijonstock DOT com. THANK YOU ***
It is currently Wed Nov 22, 2017 10:13 pm

All times are UTC + 1 hour [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ] 
Author Message
PostPosted: Fri Oct 19, 2007 9:16 pm 
Offline
DS Techie and Newbie of the Month!
User avatar

Joined: Sun Jun 24, 2007 5:50 pm
Posts: 47
Machine type: AW1600
Whilst awaiting a reprimand for filling this Forum with my announcements, may I advise that version 1.3 is now available for download.

http://www.tima.demon.co.uk/12.htm

This freeware program allows some remote control of the AY1600 (and other MMC enabled devices), and now includes some basic features to control the Balance, Pan, Effects 1 and 2 levels for each track.

Feel free to report bugs, suggestions, or if the program has any annoying qualities!

Thank you.

_________________
Tim Andrews
United Kingdom


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Oct 20, 2007 4:07 am 
Offline
Robbie The Botkiller
User avatar

Joined: Sat Jun 19, 2004 12:46 pm
Posts: 5017
Location: Netherlands
Favourite food: Ria's cheesecake
Machine type: AW16G
tima wrote:
Whilst awaiting a reprimand for filling this Forum with my announcements


Why? For giving us an original contribution? 8)

Thank you!

_________________

Don't judge the coffee by its cup.
The proof of the cheese is in the eating


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Oct 20, 2007 5:11 pm 
Offline
Harry the Spaceman
User avatar

Joined: Fri Dec 30, 2005 8:22 am
Posts: 1344
Location: South Africa
Favourite food: small children
Machine type: AW16G
wow, this is really going to change the way I do things. thanks so much dude!

_________________
People lover city builder future liver bigger dreamer louder rocker greater giver looking at the bigger picture.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Oct 21, 2007 5:31 pm 
Offline
DS Techie and Newbie of the Month!
User avatar

Joined: Sun Jun 24, 2007 5:50 pm
Posts: 47
Machine type: AW1600
I had forgotton that on the AW1600, some channels have their Balances linked (e.g. 9/10), so I have put a little updated version into:
http://www.tima.demon.co.uk/12.htm

I accept this may introduce an inconvenience when using the bigger models (where I assume more tracks can be controlled individually).


And finally a question -
I am curious about "fast forward" and "rewind". Do all of the models do it at the same speed? Does anyone know how quick their 'fast forward' or 'rewind' is?

_________________
Tim Andrews
United Kingdom


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Nov 12, 2007 1:40 pm 
Offline
Harry the Spaceman
User avatar

Joined: Fri Dec 30, 2005 8:22 am
Posts: 1344
Location: South Africa
Favourite food: small children
Machine type: AW16G
Heya Tim, not sure, still loving the tool... and the aclnowledgements. ;)

_________________
People lover city builder future liver bigger dreamer louder rocker greater giver looking at the bigger picture.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jan 20, 2010 6:06 am 
Offline
Dude

Joined: Sat Mar 25, 2006 9:30 pm
Posts: 15
I want to download the new 1.13 version onto my aw 1600. So do I just go to the download site and drop there file into mine? Thankyou kindly.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jan 22, 2010 1:55 pm 
Offline
DS Techie and Newbie of the Month!
User avatar

Joined: Sun Jun 24, 2007 5:50 pm
Posts: 47
Machine type: AW1600
JPG, forgive me if I misunderstood your post. The software mentioned in this thread is not related to any Yamaha patches. This is a standalone Windows program and does not need to be installed into the Yamaha.

_________________
Tim Andrews
United Kingdom


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Apr 16, 2010 12:59 pm 
Offline
DS Techie and Newbie of the Month!
User avatar

Joined: Sun Jun 24, 2007 5:50 pm
Posts: 47
Machine type: AW1600
In case anyone wants it, the "VB.NET" source code is also freely available.

http://www.tima.demon.co.uk/12.htm

(Although such development would usually be done using Microsoft's Visual Studio, it is possible to edit the files using Notepad; and then re-compile into an executable using simple commands found on most modern PCs.)

_________________
Tim Andrews
United Kingdom


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Apr 16, 2010 2:29 pm 
Offline
Robbie The Botkiller
User avatar

Joined: Sat Jun 19, 2004 12:46 pm
Posts: 5017
Location: Netherlands
Favourite food: Ria's cheesecake
Machine type: AW16G
Cool site, Tim. How are the cats?

_________________

Don't judge the coffee by its cup.
The proof of the cheese is in the eating


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue May 11, 2010 8:59 pm 
Offline
DS Techie and Newbie of the Month!
User avatar

Joined: Sun Jun 24, 2007 5:50 pm
Posts: 47
Machine type: AW1600
Robbie wrote:
Cool site, Tim. How are the cats?

They are well, and all send their kindest regards.

Wholly off-topic, some of the information I learnt in these Forums from Robbie went into producing this animation,
http://www.youtube.com/watch?v=ciF-Hu3-ng4

Anyone remotely interesting in FFT may find it slightly interesting.

_________________
Tim Andrews
United Kingdom


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue May 11, 2010 9:18 pm 
Offline
Robbie The Botkiller
User avatar

Joined: Sat Jun 19, 2004 12:46 pm
Posts: 5017
Location: Netherlands
Favourite food: Ria's cheesecake
Machine type: AW16G
Cool, miauw them back from me.

Nice video! The colors make me hungry. :)

_________________

Don't judge the coffee by its cup.
The proof of the cheese is in the eating


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jun 10, 2010 7:34 pm 
Offline
Boot Polisher
User avatar

Joined: Sun Jun 03, 2007 9:40 pm
Posts: 78
Location: Bask Country
can someone tell me how to configure the AW1600 to use this software?
Thanks!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jun 14, 2010 9:48 pm 
Offline
Boot Polisher
User avatar

Joined: Sun Jun 03, 2007 9:40 pm
Posts: 78
Location: Bask Country
I set the Yamaha:

MIDI 1:

IN PORT: USB 2
OUT PORT: ----
THROUGH: ---()-----

MIDI 2:

MMC MODE SLAVE
MTC MODE: MASTER


I can only move: PLAY, STOP, RECORD, RECORD EXIT (to activate the "Play" after), REWIND, FAST FORWARD

I donĀ“t work with: RETURN TO ZERO, TIME LOCATOR, BALANCE (all SEND CONTROL CHANGES)

with windows 7 professional,any solution? :)

Since I put into PLAY takes 4 seconds to activate the yamaha


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Mar 09, 2013 1:33 pm 
Offline
DS Techie and Newbie of the Month!
User avatar

Joined: Sun Jun 24, 2007 5:50 pm
Posts: 47
Machine type: AW1600
I know this is an old thread, but am posting to advise that the free Windows application is still available; but at a new URL.
http://www.tima.uk.com/12.htm

_________________
Tim Andrews
United Kingdom


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Mar 09, 2013 3:58 pm 
Offline
Robbie The Botkiller
User avatar

Joined: Sat Jun 19, 2004 12:46 pm
Posts: 5017
Location: Netherlands
Favourite food: Ria's cheesecake
Machine type: AW16G
Hi Tim! :wave:

Great to see you!

_________________

Don't judge the coffee by its cup.
The proof of the cheese is in the eating


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group