The DijonStock Digital Home Recording Support Forum

*** USER REGISTRATION DISABLED! FOR ACCESS TO THE BOARD, MAIL TO registration AT dijonstock DOT com. THANK YOU ***
It is currently Fri Nov 24, 2017 1:16 pm

All times are UTC + 1 hour [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
 Post subject: 2816 System Error
PostPosted: Mon Dec 31, 2007 11:35 pm 
Offline
Forum Poet
User avatar

Joined: Thu Jan 20, 2005 12:38 am
Posts: 4024
Location: atl ga
Favourite food: fresh
Machine type: AW16G
ok - how come some of my tunes backup just fine via 2816 and others cause a System Error?

_________________
"Let there be bass." - Leo Fender


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 2816 System Error
PostPosted: Tue Jan 01, 2008 12:29 am 
Offline
Harry the Spaceman
User avatar

Joined: Fri Dec 30, 2005 8:22 am
Posts: 1344
Location: South Africa
Favourite food: small children
Machine type: AW16G
CD Write speed? (Seriously)

_________________
People lover city builder future liver bigger dreamer louder rocker greater giver looking at the bigger picture.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 2816 System Error
PostPosted: Tue Jan 01, 2008 1:00 am 
Offline
Forum Poet
User avatar

Joined: Thu Jan 20, 2005 12:38 am
Posts: 4024
Location: atl ga
Favourite food: fresh
Machine type: AW16G
f if i know.
anybody *know*?

_________________
"Let there be bass." - Leo Fender


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 2816 System Error
PostPosted: Tue Jan 01, 2008 1:31 am 
Offline
Website Slayer and Problem Solver
User avatar

Joined: Fri Dec 03, 2004 1:28 am
Posts: 1256
Location: 1/2 Central CA Coast; 1/2 RVing
Machine type: AW1600
I had the same problem, with no explanation. See
http://forum.dijonstock.com/viewtopic.php?f=14&t=9369&p=104096#p104096

What I ended up doing was making a new empty song them importing tracks, scenes, etc. from the one causing an error. OK then on the backup. Just making a song copy still got the error.

_________________
Ralph (aka The Head Hog)
"What's Time to a Hog?"
Hog Time Music Website - My Songs on Soundclick -


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 2816 System Error
PostPosted: Tue Jan 01, 2008 3:36 am 
Offline
Mr. Electonica Dude
User avatar

Joined: Wed Jul 14, 2004 1:48 am
Posts: 11452
Location: Godly Taxas
Favourite food: Frog Legs
Machine type: AW4416
Are you sure it said "2816 System Error" ? I have searched all the recorder manuals and this string of words does not occur.

msg

_________________
THE MUSIC IS DOWN IN HERE
____________________________________________________

Good judgment comes from experience, and a lot of that comes from bad judgment.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 2816 System Error
PostPosted: Tue Jan 01, 2008 7:21 pm 
Offline
Forum Poet
User avatar

Joined: Thu Jan 20, 2005 12:38 am
Posts: 4024
Location: atl ga
Favourite food: fresh
Machine type: AW16G
no - just system erro.
but doing the 2816 backup causes it.
i only have maybe 13 songs and must disk is nearly full.
i deleted the songs i was able to backup successfully - except for a couple i'm still working with.
i'd like to know why i can back up some but not others...... :?:

_________________
"Let there be bass." - Leo Fender


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 2816 System Error
PostPosted: Tue Mar 03, 2009 2:10 am 
Offline
Send me CDR's !!
User avatar

Joined: Tue Mar 03, 2009 1:27 am
Posts: 23
Favourite food: Beer
Machine type: AW2400
I had this probleem too. I've finally managed to backup the songs to AW2816 format by first deleting the stereo mixdown tracks V2 and V3 (I already deleted V1 to save space). I'm not sure whether it is the solution and can't explain why it works, only know it did work for me. I've put some more info in this thread: http://forum.dijonstock.com/viewtopic.php?f=12&t=10622&p=126920&hilit=system+error#p126920. Hope this is of any help.

Rgrds, PV

_________________
Yamaha AW2400 + MY8-AT & Presonus Digimax D8


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 2816 System Error
PostPosted: Tue Mar 03, 2009 4:51 am 
Offline
Mr. Electonica Dude
User avatar

Joined: Wed Jul 14, 2004 1:48 am
Posts: 11452
Location: Godly Taxas
Favourite food: Frog Legs
Machine type: AW4416
I am assuming you are still using a 16G Mac. PeeVee raises and interesting point here. The 2816 , 4416 only have no virtual stereo tracks like the 16G , 1600 and 2400. ie. All the tracks have virtuals except the stereo track. Instead you have multiple automixes of the stereo track.

To check things out , simply move the virtual stereo track you might be using (say VT4 for example ) to VT1 , select it and do a mixdown and save. Now see if this result burns a backup . Because the 2816 backup is (not to be confused with an audio CD burn) proprietary to the backup archecture of the early machines , a late model machine may read a non-selected VT#1 as a "blank" and therefore not back it up.

Easily verified by the method described above. let is know.

msg

_________________
THE MUSIC IS DOWN IN HERE
____________________________________________________

Good judgment comes from experience, and a lot of that comes from bad judgment.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 2816 System Error
PostPosted: Tue Mar 03, 2009 5:15 am 
Offline
Spaminator Extraordinaire
User avatar

Joined: Tue Jun 22, 2004 10:58 pm
Posts: 8110
Favourite food: sushi
Machine type: AW2400
Mac, I had the same problem. When I was backing everything as 2816 to load on the 2400, one song kept stopping and would never burn. I asked the forum and no one had an answer. So I said F it and deleted it. I don't think I had more than one stereo track. So I have no idea what happened. Wish I could help.

_________________
GSMUSIC: Hey RZ, Im not no upper class american, the gear I own is what I have special to me. My car sucks, my house sucks, my nieghborhood sucks. Does yours RZ? Does it?

rz-land


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 2816 System Error
PostPosted: Wed Mar 04, 2009 5:50 pm 
Offline
Send me CDR's !!
User avatar

Joined: Tue Mar 03, 2009 1:27 am
Posts: 23
Favourite food: Beer
Machine type: AW2400
I've now checked the other songs. I'm pretty sure the problem is related to (the number of virtual) stereo mixdown tracks. I first wasted another 8 CDR's just to make sure the problem was consistent (it was!). Alle songs were using multiple virtual stereo mix tracks except for one. That one could be exported without a problem, the others not. While I don't need the final mix anymore, I deleted all the stereo tracks. Export to 2816 works fine then.

If the 4416 and 2816 support only one mixdown stereo track, I suppose you can a mixdown track to your liking to V1 stereo track. Then delete other mixdown stereo tracks (V2 and up). I will probably export (not tested this, ran out of CDR's and first wanted to have these songs backed up to 2816 format).

Glad I could be of help... No thanks, just send CDR's ;)

_________________
Yamaha AW2400 + MY8-AT & Presonus Digimax D8


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group