The DijonStock Digital Home Recording Support Forum

*** USER REGISTRATION DISABLED! FOR ACCESS TO THE BOARD, MAIL TO registration AT dijonstock DOT com. THANK YOU ***
It is currently Sun Sep 24, 2017 12:31 pm

All times are UTC + 1 hour [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 43 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
PostPosted: Tue Apr 21, 2009 8:52 pm 
Offline
NEWBIE OF THE MONTH!

Joined: Tue May 13, 2008 11:30 pm
Posts: 38
Location: New England
Favourite food: lebanese
Machine type: AW4416
Ok.
Gee Audio 1.0.2 is officially released.
Get it while it's hot!

http://www.sillymonkeysoftware.com/gee_audio


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Apr 22, 2009 1:02 am 
Offline
Website Slayer and Problem Solver
User avatar

Joined: Fri Dec 03, 2004 1:28 am
Posts: 1254
Location: 1/2 Central CA Coast; 1/2 RVing
Machine type: AW1600
Hey, IT WORKS!! :)

I tried a single song backup and a multi-song one. I didn't extract all the tracks, but it seems to work fine.

I've got a suggestion for an additional feature that might increase your sales a bit. Give the option to convert an AW16G backup CD to an AW2816 one. Lots of people started with a G and went to an AW1600. Some found out too late (after selling the G) that the 1600 won't read AW16G format backups :( (boo on Yamaha). It will read 2816 backups, however. You obviously know the format of both backup schemes, so it shouldn't be that difficult (says the retired programmer :) ). A CD in 2816 format will more quickly load into the 1600 than going through all the button clicking to individually import multiple WAV tracks in the Transport folder.

My programmer hat's off to you, Jeff! :)

_________________
Ralph (aka The Head Hog)
"What's Time to a Hog?"
Hog Time Music Website - My Songs on Soundclick -


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Apr 22, 2009 2:11 am 
Offline
Mr. Electonica Dude
User avatar

Joined: Wed Jul 14, 2004 1:48 am
Posts: 11452
Location: Godly Taxas
Favourite food: Frog Legs
Machine type: AW4416
Jeff , is the posted download the same as the beta you sent me ?
I don't want to install a demo on top of my eval copy.

msg

_________________
THE MUSIC IS DOWN IN HERE
____________________________________________________

Good judgment comes from experience, and a lot of that comes from bad judgment.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Apr 22, 2009 3:51 am 
Offline
NEWBIE OF THE MONTH!

Joined: Tue May 13, 2008 11:30 pm
Posts: 38
Location: New England
Favourite food: lebanese
Machine type: AW4416
Msg,

I would remove the trial version I sent you, and download the latest version from the website. It has a few (major) bug fixes.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Apr 23, 2009 4:25 am 
Offline
NEWBIE OF THE MONTH!

Joined: Tue May 13, 2008 11:30 pm
Posts: 38
Location: New England
Favourite food: lebanese
Machine type: AW4416
Ok, Ask and ye shall receive...
Gee Audio now supports AIFF and WAV extract, and it defaults to WAV (since thats what most Windows users need).
How's that for fast turn-around time? :)

WAV extract is a bit slower than the AIFF extract, but it's still pretty good.

It's available in the 1.1 version on my website.
Just be sure to completely remove the old version first...
Start -> Settings -> Control Panel -> Add/Remove Programs -> Remove Gee Audio 1.0.2

Cheers!
--Jeff


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Apr 23, 2009 7:28 pm 
Offline
Website Slayer and Problem Solver
User avatar

Joined: Fri Dec 03, 2004 1:28 am
Posts: 1254
Location: 1/2 Central CA Coast; 1/2 RVing
Machine type: AW1600
I think you still got some bugs in 1.1, Jeff. :(

I extracted a song from a multi-song G format backup and one of them had the last of one song at the start of the WAV, then the front part of another song.

Also had a problem multiple times where a "nothing" WAV or AIFF file was generated. Just 1 KB long. Might have happened as I tried to extract a second song, not sure.

If I get more time, I'll try and pin down the operations that cause these problems.

Back to the keyboard. :)

_________________
Ralph (aka The Head Hog)
"What's Time to a Hog?"
Hog Time Music Website - My Songs on Soundclick -


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Apr 23, 2009 8:38 pm 
Offline
NEWBIE OF THE MONTH!

Joined: Tue May 13, 2008 11:30 pm
Posts: 38
Location: New England
Favourite food: lebanese
Machine type: AW4416
Darn. :oops:


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Apr 28, 2009 7:49 pm 
Offline
NEWBIE OF THE MONTH!

Joined: Tue May 13, 2008 11:30 pm
Posts: 38
Location: New England
Favourite food: lebanese
Machine type: AW4416
Fixed!
1.1.2 is now available on my website.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Apr 28, 2009 11:24 pm 
Offline
City Slicker

Joined: Wed Dec 24, 2008 9:04 pm
Posts: 38
Location: Houston
Favourite food: Mexican
Machine type: AW1600
jeffthedrummer wrote:
Fixed!
1.1.2 is now available on my website.


Hey Jeff, first I want to thank you for all your hard work, however, I have a stupid question regarding the new release (1.1.2). First, is the "download" for sure the 1.1.2? I ask because when I loaded one of my 16G backup discs (there are 2 cd's to this song) I only see six tracks. Also, the cd reads as full on XP, and on GEE (702 mb), but when I count the size of the individual tracks they only add up to about 150 mb.

Thanks in advance.

_________________
My top 50 album (Japan) with "Stride" is here http://www.myspace.com/garybelinstride
My new pop rock demos are here http://www.myspace.com/garybelin


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Apr 29, 2009 2:40 am 
Offline
Website Slayer and Problem Solver
User avatar

Joined: Fri Dec 03, 2004 1:28 am
Posts: 1254
Location: 1/2 Central CA Coast; 1/2 RVing
Machine type: AW1600
Vocalist:

Run the program then look at the Help menu for the program version number. I downloaded this a.m. and mine is 1.1.2 (the latest).

Regarding the size of your CD file and the total extracted track size, they don't have to be the same. If you did not Optimize the song before backing it up, then there may be "undo data" in the song that won't be extracted.

I just tried a 2 CD song backup and it appears to be OK. The CDs had about 725 MB of total data and there were 57 tracks extracted that totaled 571 MB. I still have my G with that song on it and when I optimized it ended up being 572 MB (lost around 150 MB of undo data). I counted a total of 58 virtual track "circles" (stereo excluded) and Gee Audio says there are 57 tracks. Not sure why there is a difference of one track.

I wouldn't worry too much about a difference between the G song size and what's extracted (due to undo data). However, if you know for sure your song has more tracks than Gee Audio shows, that would indicate a problem. Make sure you have copied both backup CDs to the same folder for extraction.

PM me if you want.

_________________
Ralph (aka The Head Hog)
"What's Time to a Hog?"
Hog Time Music Website - My Songs on Soundclick -


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Apr 29, 2009 10:20 am 
Offline
Robbie The Botkiller
User avatar

Joined: Sat Jun 19, 2004 12:46 pm
Posts: 5004
Location: Netherlands
Favourite food: Ria's cheesecake
Machine type: AW16G
If it's about song size, I trust Jeff more than Yamaha.

_________________

Don't judge the coffee by its cup.
The proof of the cheese is in the eating


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon May 04, 2009 8:24 pm 
Offline
City Slicker

Joined: Wed Dec 24, 2008 9:04 pm
Posts: 38
Location: Houston
Favourite food: Mexican
Machine type: AW1600
HogTime wrote:
Vocalist:

Run the program then look at the Help menu for the program version number. I downloaded this a.m. and mine is 1.1.2 (the latest).

Regarding the size of your CD file and the total extracted track size, they don't have to be the same. If you did not Optimize the song before backing it up, then there may be "undo data" in the song that won't be extracted.

I just tried a 2 CD song backup and it appears to be OK. The CDs had about 725 MB of total data and there were 57 tracks extracted that totaled 571 MB. I still have my G with that song on it and when I optimized it ended up being 572 MB (lost around 150 MB of undo data). I counted a total of 58 virtual track "circles" (stereo excluded) and Gee Audio says there are 57 tracks. Not sure why there is a difference of one track.

I wouldn't worry too much about a difference between the G song size and what's extracted (due to undo data). However, if you know for sure your song has more tracks than Gee Audio shows, that would indicate a problem. Make sure you have copied both backup CDs to the same folder for extraction.

PM me if you want.



Man, I can't figure out what I'm doing wrong. Now when I attempt any of my old 16G data dics there's nothing showing up at all on "GEE". I've tried opening many old files but now no tracks are showing up on the software. What am I doing wrong? I've even tried eliminating the program, reloading it, but still nothing seems to work.

_________________
My top 50 album (Japan) with "Stride" is here http://www.myspace.com/garybelinstride
My new pop rock demos are here http://www.myspace.com/garybelin


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue May 05, 2009 8:22 pm 
Offline
City Slicker

Joined: Wed Dec 24, 2008 9:04 pm
Posts: 38
Location: Houston
Favourite food: Mexican
Machine type: AW1600
Bump...

_________________
My top 50 album (Japan) with "Stride" is here http://www.myspace.com/garybelinstride
My new pop rock demos are here http://www.myspace.com/garybelin


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue May 05, 2009 11:26 pm 
Offline
Robbie The Botkiller
User avatar

Joined: Sat Jun 19, 2004 12:46 pm
Posts: 5004
Location: Netherlands
Favourite food: Ria's cheesecake
Machine type: AW16G
I'd try a slightly older version of Gee. I remember Jeff experimenting with a parameter in his software that decides how many songs it can recognise in a backup. Maybe he set it too high in later versions.

_________________

Don't judge the coffee by its cup.
The proof of the cheese is in the eating


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed May 06, 2009 1:21 am 
Offline
City Slicker

Joined: Wed Dec 24, 2008 9:04 pm
Posts: 38
Location: Houston
Favourite food: Mexican
Machine type: AW1600
Robbie wrote:
I'd try a slightly older version of Gee. I remember Jeff experimenting with a parameter in his software that decides how many songs it can recognise in a backup. Maybe he set it too high in later versions.



Thanks Robbie, but I deleted the old versions before installing 1.1.2. I've been trying again today, but to no avail.

_________________
My top 50 album (Japan) with "Stride" is here http://www.myspace.com/garybelinstride
My new pop rock demos are here http://www.myspace.com/garybelin


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed May 06, 2009 10:11 am 
Offline
Robbie The Botkiller
User avatar

Joined: Sat Jun 19, 2004 12:46 pm
Posts: 5004
Location: Netherlands
Favourite food: Ria's cheesecake
Machine type: AW16G
I'll take a look later today if I can find it, that is, if Jeff hasn't visited yet.

_________________

Don't judge the coffee by its cup.
The proof of the cheese is in the eating


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Mar 19, 2010 4:50 pm 
Offline
Dude

Joined: Sat Nov 13, 2004 3:07 am
Posts: 21
i can't find the windows version of this program anywhere. Does anyone know where I could download it? Thanks


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Mar 19, 2010 5:08 pm 
Offline
Website Slayer and Problem Solver
User avatar

Joined: Fri Dec 03, 2004 1:28 am
Posts: 1254
Location: 1/2 Central CA Coast; 1/2 RVing
Machine type: AW1600
Hmmm, looks like he dropped it. I found a link to the PC version (Gee Audio) and here's what it says:

Gee Audio
Sorry.
Development and support of Gee Audio has ended, due to lack of interest from the user community (I sold only 3 copies in a year!)


Link is: http://www.sillymonkeysoftware.com/gee_audio/

I bought it just to try it. Basically worked, but appeared to still have some bugs.

_________________
Ralph (aka The Head Hog)
"What's Time to a Hog?"
Hog Time Music Website - My Songs on Soundclick -


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Mar 19, 2010 5:33 pm 
Offline
Dude

Joined: Sat Nov 13, 2004 3:07 am
Posts: 21
Thanks, i appreciate the quick response.I found that same link. I was hoping that someone might still have a copy or know of a rapidshare link or something... this sort of program is usally freeware. Does anyone know of another program that works with the AW16G?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Mar 19, 2010 7:06 pm 
Offline
Robbie The Botkiller
User avatar

Joined: Sat Jun 19, 2004 12:46 pm
Posts: 5004
Location: Netherlands
Favourite food: Ria's cheesecake
Machine type: AW16G
There's AWextract which you can use. You have to save your projects in 2816 format. I believe that format does not save scenes, but I'm not sure.

For AW extract, look at the docs page.

_________________

Don't judge the coffee by its cup.
The proof of the cheese is in the eating


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 43 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group